Praten met kinderen

29 maart

Op maandag 29 maart organiseert de Rehobothschool, in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld, een Webinar met als onderwerp: ‘Praten met kinderen’. Als school en ouders hebben we dagelijks te maken met kinderen. Kinderen die nog aan het oefenen zijn met de eerste woordjes, kinderen die al zinnen kunnen maken of kinderen waarmee we al een goed gesprek kunnen voeren.

Praten is een belangrijke vorm van communiceren en dient verschillende doelen. Toch kan praten met kinderen ook best lastig zijn. Misschien lukt het soms niet uw kind te bereiken, lijken ze maar niet te snappen wat we graag willen of snappen we zelf niet wat ze tegen ons zeggen. Bovendien is praten met een 4-jarige heel anders dan praten met een tiener van 15. Toch zijn er een aantal algemene handvatten die in alle gevallen kunnen bijdragen aan een prettige manier van communiceren met kinderen en die bijdragen aan het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van kinderen.

In deze Webinar behandelen Hanneke Molenaar en Roeland de Roo, als schoolmaatschappelijk werkers werkzaam op de Rehobothschool, verschillende praktische handvatten die van waarde kunnen zijn voor de band tussen u en uw kind.

Datum: 29 maart 2021
Tijd: 20.00-21.00
Aanmelden: Via deze link of via Susanne Ruiter (sruiter@rehobothsch.nl).