Spreken over anderen

18 april 2019

Het komt regelmatig voor dat ouders tijdens gesprekken op school aangeven dat ze merken dat in andere gezinnen over hen wordt gesproken waar kinderen bij zijn. Ook in de klas merken leerkrachten dit soms. Kinderen weten dingen of hebben een uitgesproken mening over ouders van klasgenoten. Als school vinden we dit een zorgelijk feit.

Het is begrijpelijk dat ouders zorgen met elkaar delen, maar laat dat in een opbouwende sfeer zijn, zonder kinderen hierin te betrekken. Als dat wel gebeurt, komen kinderen soms al op heel jonge leeftijd in aanraking met volwassenproblemen. Ook tast het de gezagsverhoudingen aan die we juist zo voorstaan. Daarnaast is het kwetsend voor de betreffende ouders en kinderen als ze dit merken.

We zijn ons ervan bewust dat dit punt in veel gezinnen niet speelt. Als school zijn we dankbaar dat we ouders spreken die heel bewust overwegen wat ze wel en niet bespreken waar de kinderen bij zijn. We hopen dat dit bericht mag zorgen voor op-scherping op dit punt. Laten we elkaar als ouders opdragen in het gebed en zorgen met elkaar dragen.Terug naar het nieuwsoverzicht