Engelse prentenboeken groep 1-4

2 oktober 2020

In groep 1 t/m 8 wordt Engels gegeven aan de hand van de methode 'My name is Tom'. Er zijn inmiddels zes prentenboeken uitgegeven om bij deze methode te gebruiken in de groepen 1 t/m 4. My family, My House, My school en My Birthday horen bij de serie My name is Tom.
Kinderen in de laagste groepen van de basisschool leren op een speelse manier Engels en pikken een vreemde taal gemakkelijk op.
Wilt u graag thuis oefenen, maar vindt u het lastig om Engels te praten? Dan kunt u deze prentenboeken met CD bestellen voor gebruik thuis.

Bas en Tom gaan voetballenVoorschool en groep 1: 'Kick the ball to me, Bas!' Bas schopt de bal naar Tom.'Now i'll kick it to you', zegt Tom. 'One, two, three!' 'O, dat kan ik ook', zegt Bas. 'One, two, three.'
Bas speelt met de bal in het park. Daar komt hij een jongen tegen die Tom heet. Tom spreekt geen Nederlands, maar Engels. Bas spreekt alleen Nederlands. Bas en Tom gaan voetballen, en Bas leert supersnel Engels! Dit prentenboek kan op school voorgelezen worden in de kring, maar ook thuis door vaders en moeders. De herkenbare illustraties van Dagmar Stam spreken hun eigen taal en zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijk nieuwe Engelse woorden leren. Dankzij de cd kunnen kinderen het boek ook zelfstandig bekijken en beluisteren.

Bas en Tom gaan zwemmenVoorschool en groep 1: 'Ik heb een nieuwe zwembroek', zegt Bas. Hij doet zijn koffer open. Sssssssssssssssssssss.. 'Oh, no! There's a snake in your suitcase!' roept Tom. 'Quick, shut the case!' Een slang? Bas gooit de koffer dicht. 'Pak gauw die stoel, Tom', zegt Bas. 'Yes, the chair', zegt Tom. 'And some books.' Bas gaat logeren bij zijn Engelse vriendje Tom. Als Bas en Tom willen gaan zwemmen, horen ze ineens een raar geluid in de koffer van Bas. Wat zou dat nou zijn? Kinderen van 3 tot 7 jaar ontdoekken smane met Bas dat praten en spelen in het Engels helemaal niet moeilijk is. Bij dit prentenboek zit een cd met het verhaal en vier leuke Engelstalige liedjes. Achter in het boek staan ideeën voor spelletjes die zowel thuis als op school gedaan kunnen worden.

My FamilyGroep 1: Tom woont in Engeland, samen met zijn papa, mama, zusje Suzy, broertje John, opa en oma. En de hond en de poes natuurlijk! Tom is een heel gewoon jongetje. Maar ... Tom spreekt Engels! Het prentenboek My family kan op school voorgelezen worden in de kring, maar ook thuis door vaders en moeders. De herkenbare illustraties van Dagmar Stam spreken hun eigen taal en zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijk nieuwe Engelse woorden leren. Dankzij de cd kunnen kinderen het boek ook zelfstandig bekijken en beluisteren. De cd is ingesproken door een native speaker en bevat naast het verhaal ook drie vrolijke Engelstalige liedjes. My family hoort bij de serie My name is Tom.

My HouseGroep 2: Tom wil graag zijn huis laten zien. Het staat in Engeland en heeft een heleboel kamers. Maar... hoe worden die in het Engels genoemd? My house hoort bij de serie: My name is Tom. Kinderen in de laagste groepen van de basisschool leren op een speelse manier Engels en pikken een vreemde taal gemakkelijk op. Engels is Cool! Het prentenboek My House kan op school voorgelezen worden in de kring. De herkenbare illustraties zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijk nieuwe Engelse woorden leren. Dankzij de cd kunnen kinderen het boek ook zelfstandig bekijken en luisteren. De cd bevat naast het verhaal ook drie vrolijke Engelstalige liedjes.

My schoolGroep 3: Tom gaat naar school, samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. In de klas gebeurt er van alles: kinderen kleuren een mooie plaat, maken een puzzel of bekijken een platenboek. Er is ook een groot speelplein naast de school, net als in Nederland. Maar... Tom spreekt Engels! Het prentenboek My name is Tom - My School kan op school voorgelezen worden in de kring, maar ook thuis door vaders en moeders. De herkenbare illustraties van Dagmar Stam spreken hun eigen taal en zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijk nieuwe Engelse woorden leren. Dankzij de cd kunnen kinderen het boek ook zelfstandig bekijken en beluisteren. De cd is ingesproken door een native speaker en bevat naast het verhaal ook drie vrolijke, Engelstalige liedjes.

My birthdayGroep 4: Tom viert zijn vijfde verjaardag. Er zijn cadeautjes, er is taart, er hangen slingers en al zijn vriendjes en vriendinnetjes mogen komen om het feest te vieren. Natuurlijk gaan ze iets heel leuks doen. Maar… Tom spreekt Engels! Dit prentenboek kan op school voorgelezen worden in de kring, maar ook thuis door vaders en moeders. De herkenbare illustraties van Dagmar Stam spreken hun eigen taal en zorgen ervoor dat kinderen gemakkelijk nieuwe Engelse woorden leren. Dankzij de cd kunnen kinderen het boek ook zelfstandig bekijken en beluisteren. De cd is ingesproken door een native speaker en bevat naast het verhaal ook drie vrolijke Engelstalige liedjes. Bestellen?

U kunt de boeken bestellen via deze link. U krijgt hiervoor later een rekening. De prentenboeken zullen z.s.m. meegegeven worden via uw kind.Terug naar het nieuwsoverzicht