Muzikale vorming - blokfluitles

4 oktober 2021

Zoals u wellicht weet vinden we muziek en muzikale vorming op onze school belangrijk. Kinderen leren door muziek te maken veel extra vaardigheden. Het oefenen en spelen van een instrument is een mooie en zinvolle tijdsbesteding. Wanneer kinderen een instrument kunnen bespelen, kunnen ze later makkelijker begeleiden bij het zingen van psalmen of geestelijke liederen. Verder wordt ook de muzieksmaak door deze lessen op een positieve manier ontwikkeld.

Na de herfstvakantie starten we weer met de blokfluitlessen voor leerlingen uit groep 5. Uw kind maakt op een laagdrempelige manier kennis met muziek en het leren spelen van een instrument. Hierbij wordt er gekeken naar het muzikale gevoel en kan er eventueel makkelijker doorgestroomd worden naar een ander instrument (of het blokfluiten wordt voortgezet).

Alle leerlingen van groep 5 krijgen hiervoor een brief. Voor de kinderen die nu in groep 6 zitten en verder willen met blokfluitles, komt er over een paar weken een andere brief.

Paul Baan geeft op school aan enkele leerlingen orgelles, maar heeft op dit moment niet veel ruimte voor nieuwe leerlingen.

Heeft u vragen dan kunt u mailen naar: galassche@rehobothsch.nl.Terug naar het nieuwsoverzicht