Privacy

 

Op onze school wordt zorgvuldig omgegaan met de privacy van de leerlingen. De school heeft leerlinggegevens nodig om leerlingen goed onderwijs te kunnen geven en te begeleiden. Ook worden de gegevens opgeslagen voor de goede administratieve organisatie van de school. De meeste leerlinggegevens komen van ouders (zoals bij de inschrijving op school), maar ook leerkrachten en ondersteunend personeel leggen gegevens vast over de leerlingen (bijvoorbeeld cijfers en vorderingen). Soms worden er bijzondere persoonsgegevens, zoals medische informatie (dyslexie of ADHD), geregistreerd als dat nodig is, voor de juiste begeleiding van een leerling.

De leerlinggegevens worden op school opgeslagen in het digitale administratiesysteem en het leerlingvolgsysteem van ParnasSys. Het programma is beveiligd en de toegang tot de persoonsgegevens is beperkt tot de medewerkers van onze school die vanuit hun taak of functie betrokken zijn op de groep en/of de leerlingen. 

 

Privacy reglement

Op onze school is een privacyreglement van toepassing dat hier te vinden is. Hierin is o.a. beschreven hoe op school wordt omgegaan met leerlinggegevens, en wat de rechten zijn van ouders en leerlingen. 

 

Monitoren gedrag website

Deze website maakt gebruik van verschillende technieken om bij te houden wie de website bezoekt, hoe deze bezoeker zich op de website gedraagt en welke pagina’s worden bezocht. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites omdat het informatie oplevert, die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. De informatie die we registreren, bestaat uit onder meer IP-adressen, het type browser en de bezochte pagina’s.

Tevens monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie houden we anoniem bij en is niet gekoppeld aan andere persoonlijke informatie.

 

Vragen

Als u meer informatie wilt ontvangen, of vragen hebt over privacy en de verwerking van gegevens kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, telefonisch of via het contactformulier op de website.